Skala Eressos fin sandstrand på Lesbos

Sandstranden i Skala Eressos ligger i de torra västra delen av ön Lesbos. Resan genom det ödsliga landskapet, inte förutsätta att du hittar en trevlig plats i slutet av vägen. Den 3 km långa, fina grå sandstrand Skala Eressos är en av de vackraste stränderna i Lesvos.
Stranden var regelbundet tilldelats den blå flaggan av EU under de senaste åren.

Stranden är till stor del skyddad från vindar över Egeiska havet, så i Skala Eressos är ofta lugn. Djupblå vattnet i östra Egeiska havet, är så smidig som en spegel, på grund av sitt läge i en vik.
På själva stranden kan du hyra stolar och parasoll och i närheten finns kaféer, barer och krogar där du kan njuta av en läcker, typisk grekisk måltid med utsikt över glittrande vatten.

Vattnet är idealisk för många typer av vattensporter, men du kan också njuta av bad, snorkling och dykning. Skala Eressos är en bra plats för en badsemester.
Många hotell erbjuder resenärer boende i alla prisklasser.

Under de senaste åren, har Skala Eressos trots den inledande skepsis av lokalbefolkningen utvecklats till en internationell mötesplats för lesbiska. Varje år i september, är det Eresso internationella kvinno festival som hålls.

Grekland utflykter