Argostoli huvudstad Kefalonia

Med cirka 13.800 invånare Argostoli huvudstad Kefalonia, som ligger i sydvästra delen av ön. Argostoli är rent, snyggt och fungerar på besökare kanske nästan lite strama.

Staden är väl utformade och layouten är funktionell och praktisk, till skillnad från andra ön huvudstäder. Argostoli är en rik stad. Inte undra på många rika greker har bosatt sig i sydvästra Kefalonia. På sommaren är många stora och beundransvärda båtar ankar. Denna dag tar livet bort, det finns en fruktmarknad, många kaféer och restauranger. På kvällen, staden än till liv.

Särskilt på torget Platia Valianou, mitt i staden och i Lithostrotou gatan, kan du promenera, shoppa och ta en drink. Söder om torget i centrum kan du Valianou på gatan för att besöka det arkeologiska museet och rådhuset.

Kul för barnen är ett besök till hamnen, där fiskarna mata Caretta Caretta sköldpaddorna med fiskavfall. Sevärd är den långa bron över bukten och obelisken i mitten av viken. Båda byggnaderna har den förödande jordbävningen i augusti 1953, då staden var nästan helt förstörd levde.

Om du letar efter ett hotell i Argostoli, är det bäst att titta runt Platia Valianou, lite bort från hamnen, eftersom det kan vara där mycket upptagen och bullriga.

Grekland utflykter