Eftalou spa på Lesbos

Eftalou ligger på den norra kusten av ön Lesbos i östra Egeiska havet, mittemot Turkiets kust. Eftalou är verkligen inte en verklig plats, utan snarare en lösning på hotell och krogar.

Eftalou finns ett spa, som består av en gammal badhus från tiden för det ottomanska riket och några nybyggda pooler där du kan koppla av i varmt vatten med en temperatur på 46 grader Celsius. Vattnet kommer direkt från de varma källorna på stranden i Eftalou och är en behandling för ömma muskler och leder. Efter vistas i det varma vattnet, erbjuder havet en välkommen lättnad.
Bakom spa är stenstrand Eftalou. Den består av sju på varandra följande vikar, där det är i allmänhet mycket tyst. Till skillnad från andra stränder på Lesvos hyrs på stränderna i Eftalou inga stolar eller paraplyer och eftersom klipporna erbjuder endast lite skugga är lämpligt att du sätta din egen paraply.

En buss som stannar under sommarmånaderna i flera byar i norra Lesbos, slutar också i Eftalou. I slutet av denna väg är tavernan Eftalou. Du kan vara utmärkt mat, priserna är låga och Värdshuset är rätt på stranden med fantastisk utsikt över östra Egeiska havet.

Grekland utflykter