Koukounaries Skiathos

 

Koukounaries är ett av de få bebodda områdena på ön, bredvid staden Skiathos. Det är en liten, relativt lugn men vacker by som ligger nära tallskogen som den har fått sitt namn från. Koukounaries på grekiska är ett informellt, annorlunda namn för tallar. Den berömda stranden nära byn och dess rykte som den bästa stranden i Skiathos, hela Grekland eller till och med Medelhavet, har bidragit till en avgörande utveckling av regionen. Där bor permanent 150 personer, nästan helt och hållet verksamma inom resebranschen.

Om du vill undvika liv och rörelse i Skiathos stad och letar efter ett alternativt sätt att tillbringa din semester på, kan Koukounaries vara det perfekta resmålet för dig. De många hotellen och rummen som du kan hitta i byn erbjuder ett brett utbud av boende, från lyxhotell till enkla men bekväma rum. Att bo i Koukounaries ger kvalitet åt din semester eftersom du kan ansluta till naturen och skönheten i omgivningen, lämna alla dina problem bakom dig och hitta lugnet inom dig själv. Det är idealiskt för familjer och naturälskare, men också för ungdomar och äventyrare.

Tror du att bara Skiathos stad har faciliteter och butiker att erbjuda? I Koukounaries hittar du också många restauranger, tavernor och snackbarer för lunch eller middag eller om du vill unna dig ett mellanmål. Eftersom byn inte är så stor är allt bekvämt nära. I regionens restauranger kan du njuta av internationella rätter, samt traditionella grekiska menyer och skaldjur. Om du fortfarande vill uppleva nattlivet i Skiathos stad, kan du ta en av de täta bussarna som förbinder de två städerna och du kommer att vara där innan du vet ordet av. Självklart kan du också ringa taxi eller hyra bil.

Ett annat privilegium du kan njuta av under din semester i Koukounaries är att den vackraste stranden på ön ligger precis utanför dörren. Stranden är välorganiserad, med solstolar och parasoller, samt snackbarer och kiosker för att tillgodose dina grundläggande behov. För sportiga resenärer finns vattensportskolor på plats och vi rekommenderar dykning för att utforska det vackra havet och visa dina vänner vackra bilder från din semester i Grekland. Alternativt kan du besöka våtmarksområdet precis bakom stranden.

Koukounaries väntar på att du ska upptäcka den, njuta av dess naturliga skönhet och lokalbefolkningens gästfrihet!

Grekland utflykter