Vår på Rhodos

 Medan vädret i Sverige ofta är mycket omväxlande på våren, blommar allt på sitt bästa på Rhodos i april. 20 grader Celsius, nio soltimmar om dagen och bara fyra dagar med risk för regn lämnar inget övrigt att önska och bjuder in dig att sola på en skyddad plats.

Våghalsarna kan också ta ett dopp i det kalla vattnet med en vattentemperatur på 18 grader, för från och med mitten av april är det en försommar här. De som inte kan övervinna sig ännu kommer att hitta massor av andra utomhusaktiviteter tillgängliga i detta milda väder.

Upplev ren natur på Rhodos i april

Den som bestämmer sig för att tillbringa en semester på Rhodos i april kan njuta av en mängd olika sportaktiviteter som dykning, vandring eller golf eller ta en titt på öns många historiska platser.

Vädret är inte för varmt, inte för svalt eller till och med för regnigt för det, och naturen visar sin vackraste sida. Inåt landet är långa promenader längs blommande åkrar och buskar värda naturälskare och de färgglada, vilda orkidéerna är nu i sin huvudsakliga blommande säsong.

Högsäsong för en semester på de grekiska öarna börjar sent på våren. Om du reser till Rhodos i maj är det ännu inte så varmt som juli eller augusti, men med minst tio soltimmar om dagen och behagliga 20 till 25 grader Celsius kan du simma i havet.

Rhodos i maj är perfekt för semesterfirare som vill njuta av naturen i stor utsträckning och beundra öns kulturskatter under sin semester.

Gorse, vallmo och isblommor förvandlar Rhodos landskap till ett färgglatt blommahav i maj, och hibiskusen glittrar på husens vitkalkade fasader.

Vandring, ridning och simning: Rhodos i maj

De som vill kombinera sightseeing med en aktiv semester kommer också att uppskatta Rhodos i maj.

Vattentemperaturen är nu 18 till 20 grader, så att till exempel i Faliraki kretsar allt runt en strandsemester från maj: Den längsta och förmodligen mest populära stranden på Rhodos erbjuder möjligheter till bad och vattensporter. En av de vackraste byarna på ön, Lindos förtrollar med sina blomsterprydda hus och uppstigningen till Johanniter slott, som tornar över havet, är mindre ansträngande på våren än på sommarvärmen.

Säsongen är också perfekt för vandringar och ridning: vandringsleder och bridleways leder dig genom rustika bergsbyar, förbi traditionella tavernor till kyrkor och kloster värda att se eller till bergstoppar med fantastisk utsikt.

Grekland utflykter