Kos stränder

Stränder i Kos: njut av havets ljud och solens värme.

De grekiska öarna är mest kända för sina många drömstränder.

När du har bokat ett billigt erbjudande till Kos hos ett av de resebolag som nämns på den här webbplatsen hittar du olika stränder runt ön, varav de på sydkusten tillhör de vackraste stränderna i Kos.

Om du är på Kos med hela familjen är speciellt "Kardamena Beach" ett utmärkt ställe att bo på, eftersom det lutar försiktigt så att stänk med mindre barn är rimligt säkert.

Lite vila efter en kort promenad eller för ett snabbt mellanmål väntar en strandpromenad med krogar och kaféer.

Sydväst om Kardamena ligger "Paradise Beach" med sin breda grundvattenzon för problemfri paddling och en uthyrningsbutik för paraplyer och solstolar. I en krog kan du njuta av typiska grekiska fiskspecialiteter, medan aktiva semesterfirare försöker bemästra vattenskoter och vindsurfing.

En speciell attraktion på denna strand är luftbubblor som stiger upp från havsbotten, som du kan upptäcka medan du snorklar. Nordväst om stranden, även känd som "Bubble Beach" på grund av dess bubblor, är en annan av de populära stränderna i Kos: "Agios Theologos". Med sina många små vikar erbjuder den en lugn plats för alla semestrar och är också mycket lämplig för vindsurfare.

De som letar efter lugn och ro har kommit till rätt ställe vid "Limnionas Beach".

Vattensporter och familjekul på stränderna i Kos

Aktiva semesterfirare som främst vill använda stränderna på Kos för vattensporter hittar lämpliga platser på norra kusten. Windsurfare och kitesurfare kommer till exempel att få sina pengar på "Mastichari Beach", där det finns en surfstation som hyr ut nödvändig utrustning. Om du reser med barn på Kos kommer du också att dra nytta av en svagt sluttande strand. Promenaden precis vid stranden är värt en promenad med utsikt över det turkosblå havet.

Situationen på stranden i den populära semesterorten Marmari är liknande: den är mycket lång och erbjuder strandälskare allt deras hjärta önskar med sina tavernor, vattensporter och en uthyrningsstation för solstolar och parasoller.

Nudistpoolvänner och familjer med mycket små vattenråttor bör inte missa "Tigaki Beach" där de har chansen att bada hela 30 meter i mycket grunt vatten. Nudister har möjlighet att ta av sig badkläderna på stranden. Du kan utforska kusten från vattenkanten med en av trampbåtarna som du kan låna här.

Bara tre kilometer från Kos stad väntar den populära "Psalidi Beach", uppskattad av vindsurfare, och förvandlas till "Agios Fokas Beach", varifrån du kan njuta av en vacker utsikt över solnedgången.

Ett dopp i havet från den lugna "Lambi-stranden", som sträcker sig över flera tusen meter cirka fyra kilometer nordväst om Kos stad, kan kombineras med en cykeltur.

Upptäck dessa stränder och mycket mer, boka din semester till Kos nu.

Grekland utflykter