Kolymbia mysiga badort på Rhodos

Är du redo för en semester i en mysig badort där du enkelt kan upptäcka den vackra ön Rhodos? Då är du i Kolymbia på rätt semester adress! Ursprungligen grundad av italienare, är byn nu ett populärt semestermål. Speciellt för semestermakaren som gillar fred och tycker fortfarande om att leta upp folkmassorna i närheten, är det en bra bas. Kustorten har en mysig hamn med massor av trevliga restauranger, terrasser, barer och affärer. Resten av byn är underbart tyst och omges av vackra eukalyptus och tallskogar. Du gör vackra promenader, till exempel till den närliggande byn Archipoli. Kolymbia ligger på öns nordöstra kust cirka 21 kilometer från huvudstaden Rhodos stad och den livliga orten Faliraki ligger cirka 7 kilometer bort. Resten av ön är lätt att nå från Kolymbia med hyrbil och många platser med kollektivtrafik. Njut av mångsidigheten i denna by och dess omgivning under din semester i Kolymbia!

Kom och koppla av på den vackra sandstranden i kolymnen i Kolymbia. Här kan du hyra solstolar och parasoller mot en avgift. Stranden är mycket ren och omhändertagna. Efter en underbar dag på stranden kan du njuta av en utsökt drink i hamnen på kvällen. Om du föredrar att verkligen gå ut och dansa till de tidiga timmarna, gå sedan till det närliggande livliga Faliraki. Vänta inte längre och boka en billig och framgångsrik sol, hav och strand semester till grekiska Kolymbia.

Tack vare Kolymbia centrala läge har du gott om möjligheter att utforska området. Värt att se är de 7 källorna Epta Piges, vars vatten strömmar till en reservoar med ett vattenfall. Genom den ungefär 150 meter långa tunnel genom vilken detta vatten strömmar innan det når behållaren, kan du gå med ett nytt dyk i behållaren. Runt Kolymbia själv hittar du en vacker skog med floden Loutani i den. Om du följer denna flod kommer du till den autentiska bönderbyen Archipoli. I närheten hittar du Agios Nektarios kloster som har en vacker arkitektur och vackra fresker. Du borde verkligen inte missa ett besök i huvudstaden Rhodos stad. Promenera genom de smala, autentiska gatorna och slottet i gamla stan. Du kan också handla och gå i överflöd. Särskilda hellenistiska kvarlevor finns på Kamiros, som redan var ett viktigt centrum för jordbruk i antiken. Oavsett hur du vill organisera din semester, under din semester i Kolymbia kan du njuta av en mängd roliga aktiviteter och sevärdheter.

Grekland utflykter