Vassiliki charmiga fiskeby på Lefkás

Vassiliki är en charmig fiskeby och pittoresk fiskehamn på ön Lefkás och mycket populär bland turister och grekiska resenärer. Vassiliki är 37 km från huvudstaden Lefkas och har en befolkning på drygt 400 invånare, varav de flesta är verksamma inom fisket.

Byn ligger runt den naturliga viken nära en grön slätt. Den pittoreska hamnen är mycket aktiv under sommarsäsongen och lockar varje år ett stort antal turister till de närliggande öarna Ithaka och Kefalonia, och de närliggande stränder som bara nås med båt. Du hittar också ett antal fina fiskrestauranger.

Vassiliki har genom åren utvecklat en hög turistprofil som lockar många människor. Regionen är populär bland vindsurfare, med vädret tillåten. Vassilikis största strand är välutrustad med solstolar, paraplyer och vattensporter. I området hittar du många trevliga boende, campingplatser, lokala butiker, kaféer och restauranger. Väster om byn är den lilla byn Pondi, en liten vik själv, omgiven av många hotell. Det erbjuder en fantastisk utsikt över Vassiliki-bukten. Förlikningen huser olika attraktioner som gamla kyrkor, naturliga källor och traditionella väderkvarnar.

Grekland utflykter