Skala Prinos vackra badort Thassos

Skala Prinos är hem till den andra färjan på ön Thassos och förbinder ön med staden Kavala på fastlandet Grekland.

Denna vackra strandort är en av de sista traditionella varven i Grekland och är fortfarande fullt fungerande. Små fiskefartyg, fritidsbåtar och större fartyg bringas hit och återförs säkert till det mjuka vattnet efter nödvändiga reparationer eller renoveringar från den upptagna torrdockan. Du kan fortfarande se träbåtar som är handgjorda av de fullt erfarna skeppsbyggare som övar sina gamla traditioner.

I Skala Prinos hittar du nybyggda lyxhotell, lägenheter med självhushåll, traditionella tavernor och restauranger vid stranden för varje smak och ficka, men också trendiga kaféer och strandbarer. Går längs en elegant gångväg längs huvudvägen, kommer du till den vackra gröna lunden i Dasilio Prinos. Det här är en liten och charmig vintergrön skog på högra sidan av bukten och i vissa delar verkar det växa rakt ut ur havet.

Stranden i Skala Prinos har haft en Blue Flag of Excellence sedan 2004 och kommer utan tvekan att behålla den i många år. Sanden är bra och havet är sällan grovt, det går långsamt, det är grunt och perfekt för små barn. Skala Prinos är också en av de bästa platserna att njuta av de fantastiska solnedgångarna på Thassos. Strandfester, grillar och utomhuskonserter ger den nödvändiga underhållningen på sommaren.

Grekland utflykter