Kamisiana traditionella by på Kreta

Byn Kamisiana är ett lugnt ställe med en vacker strand. Här kan du njuta av livet i en traditionell kretensisk by. Du hittar också traditionella krogar och restauranger, ett kafé och ett snabbköp. Den ligger 20 km väster om Chania i en höjd av 30 m. Den tillhör den kommunala delen Kolimbari Platanias. Placeringen av denna by Kamisiana är idealisk eftersom du kan besöka många platser inom en kort bilresa från västra delen av Kreta.

Kamisiana är en liten, traditionell by på Kretas nordvästkust. Det är en avslappnad plats där du kan dricka ett glas raki tillsammans med lokalbefolkningen i en av de sex tavernorna. Det är bara 10 minuters promenad till den lugna stenstranden, närmare stränder ligger i närheten.

En semester till Kamisiana är ett paradis för alla som vill koppla av under sin semester på Kreta. Det är allt väldigt avslappnat, även om den livliga Chania ligger inom en halvtimme.

En kort promenad längs arbetande gårdar tar dig till Kamisiana lugna stenstrand, som är utrustad med paraplyer, duschar och toaletter. För en sandstrand kan du gå till Platanias (15 minuter), där du hittar barer och restauranger längs strandpromenaden. Vidare är Falassarna, 40 minuters bilresa, sandstranden är enligt uppgift den vackraste på Kreta.

Resor till Chania och Kissamos

Vid Kamisiana handlar allt om att koppla av i det orörda kretensiska landskapet, men om du kör 25 minuter i öster kommer du fram till Chania. Upptäck historien om staden. Chania, en stad som har varit bebodd i mer än 7000 år, har säkert ett antal saker att erbjuda till dem som är intresserade av historien. Chania är hem för olika härskare och ockupanter, som visar olika arkitektoniska stilar. Den venetianska hamnen kombinerar med de olika minareter som fortfarande står i staden och de många bysantinska kyrkorna i staden. Visst är det ingen brist på monument och byggnader som berättar legenderna i östra Venedig, som det brukade kallas. En promenad genom staden som kombinerar traditioner och gastronomi kan vara ett perfekt tillfälle för ett annat sätt att utforska Chania.

Den antika staden Polyrinia ligger också 20 minuters bilresa i öster. Här kan du se resterna av en gammal kyrka, en akvedukt och en olivkvarn.

Kamisiana är en liten, mysig by som ännu inte har överskridits med turister

Grekland utflykter