Undvik mängden på dessa lugna grekiska öar

Hur skulle du vilja besöka en vacker grekisk ö som är bebodd av endast 5 till cirka 200 personer? Några av de öar vi ska se har så få människor, det är sättet att transportera med åsnor och inte med taxi!
Nedan hittar du några förslag att försöka om du reser till Grekland nästa sommar.

Marathi: Detta är ön att besöka om du vill ha total isolering från resten av världen och vill återvända till den naturliga skönheten i orörda Grekland. Marathi har bara fem invånare! Denna förtrollande ö ligger bara 355 kvadratkilometer öster om Patmos och har en orörd kust på fyra kilometer. Det var bebodd av Emilianos familjen 1977, som byggde ett litet hotell och restaurang för besökare.

Iraklia: är en ö med endast 141 invånare och är idealisk för turister som vill utforska natur och historia. Ön är 17.795 kvadratkilometer och ligger mellan öarna Naxos och Ios och kan nås med färjor från Aten, Naxos och Paros. Denna lilla ö kan ha drygt 100 invånare, men den har något väldigt stort - de största grottorna i Kykladerna! Dessutom har ön en rik historia och har varit bebodd sedan antiken som bevis på många mystiska petroglyphs på ön, som går tillbaka omkring 5000 år!

Donousa: vill du besöka en annan liten ö? Gå sedan till ön Donousa med endast 167 invånare och ett område på 13,75 kvadratkilometer. Donousa ligger mellan Naxos och Amorgos och är en av de minsta öarna i Kykladerna. Du når ön med färja från Piraeus eller med en lokal båt från Naxos eller Amorgos. Denna ö är fortfarande orörd av turister och har få transportmedel. Du kan gå runt Donousa och njuta av stränderna, varav de flesta kan nås till fots. Ta en parasoll med dig, för att det inte finns några anläggningar på stränderna.

Agathonisi: koppla av på en avskild strand och fly alla turister i sommar genom att besöka den grekiska ön Agathonisi. Denna lilla ö ligger i den norra delen av Dodekanesen i Grekland. Idag bor 185 invånare på 13,5 kvadratkilometer ön. Många människor kommer hit för avskilda stränder och pittoreska byar på ön som heter Megalo Chorio och Mikro Chorio. Kommunen Agathonisi inkluderar en skärgård av obebodda öar till sjöss, inklusive Glaros, Kouneli, Nera och Psathonisio.

Grekland utflykter