Transaktionskostnaderna inkluderar pengar i Grekland

En obehaglig överraskning för många turister som firar semester i Grekland under högsäsong, men säkert också för många nederländska personer som stannar permanent eller permanent: transaktionskostnader som debiteras när du tar pengar på en grekisk kassaskåp. Var från juli i år släpptes rapporterna långsamt på grekiska sidor, så det visar sig från 1 augusti 2018 vid varje bankomat i Grekland fallet. Tidigare var betalkortbetalningar i Grekland gratis när du tog kontant med ditt nederländska bankkort på en grekisk kassaskåp. Sedan augusti debiterar alla banker i grekiska banker transaktionskostnader. Detta kan variera från 2 till 3 euro per transaktion, rapporterar den engelska upplagan av den grekiska tidningen Kathimerini nyligen.

Att ta pengar är normalt gratis i Europa?

Frågan många frågar är: "Inom euroområdet är betalningstrafiken fri?". På ett sätt är människor rätt i detta. Banker kan dock debitera transaktionskostnader när du tar ut pengar, förutsatt att samma villkor gäller även för invånarna i landet själv. För grekerna gäller åtgärden även om du tar ut pengar från en annan bank. I exempelvis Tyskland och Spanien har sådana transaktionskostnader varit på plats under en tid. Nederländerna själv kände också till en period där transaktionskostnaderna debiterades om du tog ut pengar i en annan bank än den där du bankar.

nämna

När transaktionskostnaderna debiteras måste detta rapporteras i förväg på displayen. Emellertid ger inte alla kassaskåp meddelandet om en PIN-kod ännu inte har angetts. Något att tänka på. Mätningen av transaktionskostnaderna i Grekland verkar vara en orsak till inkomstförlusten som de grekiska bankerna för närvarande upplever på grund av låga räntor på nuvarande lån, rapporterar Kathimerini.

Grekland utflykter