De bästa familjevänliga grekiska öarna för din sommarsemester

Om du planerar din familjesemester till Grekland är det viktigt att välja rätt destination för att se till att du får en oförglömlig upplevelse. Oavsett om du reser med små barn eller med din farföräldrar, behöver du bara veta var du ska ha det bra. Låt oss titta på de mest familjevänliga grekiska öarna för att hjälpa dig att planera din semester.

Kreta: Kreta är den näst största ön i Grekland och har många orter och familjehotell med vattenparker. Kreta är också ön av den gamla kulturen. Intressant för dem som vill besöka orörda forntida ruiner som Knossos, den största arkeologiska platsen från bronstiden och den äldsta staden i Europa. Egentligen behöver du inte söka för att hitta något som hela familjen kan njuta av på ön. Jag kommer att lista några platser för dig där du kan stanna bra. Kokkini Hani, flera hotell med pooler och strandpromenad och stora aktiviteter för hela familjen att njuta av. Kokkini Hani ligger 14 km öster om Heraklion och är ett populärt semestermål för familjer med yngre barn. Området var oförstörd till 60-talet när full el- och telefontjänster nådde denna del av Kreta och flera hotell byggdes. Stränderna är vackra och hotellen i detta område är lämpliga för familjer, med pooler, olika aktiviteter och direkt tillgång till stranden. Agios Nikolaos är pittoresk och tystare än många andra platser på ön, och det finns unika och hisnande stränder som Tsiflikis strand. Det finns flera familjevänliga stränder i närheten (grunt vatten). Beroende på var du bor kan du också tillbringa trevliga dagar med aktiviteter som organiseras av ditt hotell, vattensporter eller ens gå på en upptäcktsresa.

De Joniska öarna: När du besöker en av de sju berömda, framträdande Joniska öarna, går du in i en värld av skatt, historia och myt. Bland de mest familjevänliga destinationerna på de Joniska öarna finns Korfu, Korfu erbjuder fantastiska stränder, historia och är budgetvänlig. Stränderna består av sand eller stenar, så beroende på vad du letar efter finns det flera alternativ. Vid Sidari på norra kusten är vattnet grundare och varmare. Det finns också vattenparker på ön, perfekt för yngre barn. Du kan hitta många prisvärda hotell att bo på ön. Zakynthos erbjuder bra stränder och är perfekt för tonåringar. Hyr en villa på Zakynthos, njut av den populära destinationen Peligoni Beach Club och få nya vänner. Ta en dagstur till den fantastiska skeppsbrottstranden Navagio, där de dramatiska klipporna och de vita sandstränderna ger dig och din familj känslan av ett äkta paradis. Många aktiviteter för unga är organiserade av hotell, det finns pooler, tennisbanor och vattensporter. Lefkada, olika vattensporter för äldre familjemedlemmar. Om du går på semester med dina bröder och syskon, kusiner, moster, farbröder eller kanske även dina sportiga och aktiva föräldrar, kolla in den stora småhamnen i Lefkada stad. Vasilikibukten i söder utsätts för den lokala termiska vinden och ger därför olika vattensporter. Från surfing till kajakpaddling finns det något för alla.

Kykladerna: Denna grupp grekiska öar är bland de populäraste turistmålen. Men de är också hemma för några av Greklands viktigaste arkeologiska ruiner och har några bra ställen att gå på semester med din familj. Milos, perfekt för självförsäkrade simmare i alla åldrar. Eftersom Milos skapades av vulkanaktivitet under vattnet, har kusten unika bergformationer, frodigt havsliv och havsgrottor i överflöd. perfekt för dykning och utforska. Det finns stora stränder skapade av naturliga vikar och omgivna av bergformationer som Sarakiniko eller Kleftiko. Den centrala turiststranden på ön är Paliohori, här hittar du flera tavernor och du kan hyra parasoll och solstolar. Den består av tre intilliggande stränder, med röda, rosa, gula och vita stenar och stöds av röda klippor, vilket gör den till en utmärkt plats för simning för äldre tonåringar och vuxna. Det finns gott om närliggande rum att hyra, som är rimligt prissatta för turister på en begränsad budget.

Sporaderna: Här går du om du vill koppla av och njuta av din familj i naturen. Alonissos en fantastisk natur och bra för en båttur och spotting delfiner och sälar. Den mest avlägsna ön Sporaderna, Alonissos är en fristad för sällsynta sjöfåglar samt den skyddade Medelhavet munkförsegling, monachus monachus.
Alonissos National Marine Park omfattar Alonissos själv, plus sex mindre närliggande öar som alla är tillgängliga via en båttur. Du kan även utforska havet med kajak eller gå hela ön. Det är ett paradis för naturälskare. Se till att du packar din kikare för att se upp för örnar, falcons, crested fish, skarvar och olika måsar. Allt som allt en fantastisk och unik familjesemester.

Grekland utflykter