Pefkari charmiga badort Thassos

Den lilla orten Pefkari sträcker sig längs en vacker sand och grus vik, helt omgiven av gröna tallar. Orten får sitt namn från det grekiska ordet "pefkos", vilket betyder tall.

Pefkari är en by gömd bland träden längs den glittrande Egeiska kusten på södra sidan av ön Thassos. Byn består huvudsakligen av strandbarer, kaféer, restauranger och hotell, en tydligt specialiserad sommarort som fokuserar på besökare och gäster. Det är ett lugnt ställe att besöka och det har allt du behöver för en underbar och avkopplande semester. Stranden är stor med främst sand och grus, kristallklart vatten och till och med vattensporter. Pefkari är populär bland familjer med barn, särskilt på grund av den fredliga miljön, idealisk för en perfekt familjesemester.

Pefkari var en av de första områdena i södra Thassos som utvecklades som turistort, även om det finns få bilar och kollektivtrafik är begränsad. Lokalbefolkningen och besökarna kunde komma åt denna vackra strand med båt från närliggande Limenaria.
Skönheten och överklagandet i området har knappast förändrats sedan dess, trädens gröna, sandens guld och det klara, blåa vattnet ger fortfarande en vacker naturlig aspekt som fascinerar varje besökare.
Pefkari delas ut varje år med en blå flagg av excellens, för skönheten i vattnet och stranden.

Pefkari erbjuder alla typer av vattensporter, restauranger på stranden, kaféer och barer och semesterboende, även små lyxhotell. Hela har skapat en kosmopolitisk atmosfär och en livlig semesterort (dag och natt) under sommaren.

Det finns en mycket välorganiserad campingplats för dem som letar efter en alternativ semester vid havet.
Du kommer säkert att bli imponerad av Pefkari, som vet hur liten besökarna kan erbjuda och allt det i en avslappnad miljö. Även den kräsna besökaren hittar allt i Pefkari för en livlig, aktiv eller helt avslappnad semester.

Byn Limenaria ligger bara 2,5 kilometer nordväst om Pefkari, du kan shoppa i Limenaria, eller utforska den gamla gruvan bredvid Metalias strand. Gå åt andra håll och du når österut på ca 1,5 km Potos, där du kan njuta av det livligaste nattlivet som Thassos har att erbjuda.

Grekland utflykter