Limenaria vackra by på Thassos

Den vackra byn Limenaria ligger på den sydvästra kusten av ön Thassos och bildar en gemenskap med närliggande Kalivia. Limenaria har en vacker hamn och erbjuder helt fantastisk utsikt över Egeiska havet och det heliga Athosberget.

Limenaria ligger i ett område som har ett av de mildaste klimat på ön, delvis för att det blivit ett mycket populärt resmål för internationella turister. Dessutom har Limenaria behållit sin unika lokala kultur och många grekiska traditioner.

Härlig mat kan avnjutas i en av de många tavernor och restauranger som serverar lokala grekiska rätter. Många av dessa restauranger ligger vid havet, längs kustens kust. Det finns också gott om kaféer, barer, affärer och kiosker. Vandra runt området enkelt och absorbera det enkla sättet att leva, som inte har förändrats i åratal.

Ändå finns det mycket att göra i staden, alla faciliteter ligger också inom gångavstånd. Det finns vackra stränder längs hela kusten, även i staden är en sandstrand. I närliggande restauranger och smörgåsar måste du nästan lämna stranden. Strax väster om Limenaria hittar du en lång strand (2km), som löper långsamt in i havet. Omedelbart efteråt finns den vackra och berömda Trypiti-stranden. Om du reser öster om Limenaria hittar du Metalias strand, en förtrollande och pittoresk bit sand och stenar på en fantastiskt vacker plats.
Efter ca 2 1/2 kilometer längs kustvägen når du Pefkari-stranden, uppkallad efter tallarna som omger den, med sin absolut vackra sand- och stenstrand.

Lite längre än 4 km från Limenaria ligger byn Potos, med en vacker sandstrand. Det är en miljö för unga och energiska människor, den spännande och levande atmosfären skapar tillräckligt med underhållning på kvällen och natten.

Om du är på semester i Thassos, missa inte ett besök i Limenaria.

Grekland utflykter