Kreta eller Rhodos semester 2018

Du vill nästa år att en grekisk ö, men du tvekar mellan Kreta och Rhodos. Ofta får jag frågan vänligen meddela mig? Jag har sammanställt en lista för dig, så du kan finna det lättare att fatta ett beslut.

Den vistelsetid avgör var du ska gå. Kreta är ganska stor och du behöver minst en vecka för att utforska ön (hyra en bil rekommenderas). Om du har lite tid Rhodes är ett perfekt val, även om det finns en hel del av intresse, kan du utforska ön i tre eller fyra dagar.

Om du gillar god mat. I Grekland du äter är i allmänhet bra, men framför allt Kreta med många regioner och små byar, är ett populärt resmål för matälskare. På denna ö kommer du att upptäcka att den kretensiska maten är så varierad och läckra som du trott det.

Kreta och Rhodos är två olika platser. I grund och botten är det en smaksak. Kreta har underbara arkeologiska platser såsom den minoiska palatset i Knossos, medan du kan besöka Rhodes till Lindos Akropolis i Rhodos stad, den majestätiska medeltida staden. Italienare och turkar har tydligt satt sin prägel på ön Rhodos. Kreta väder har mer naturliga underverk, såsom Samariaravinen, Balos stranden och Elafonisi.

Var finns de bästa stränderna? Det är en liten sak, båda öarna har vackra stränder, eftersom du publiken kommer säkert göra dig lycklig. Stränderna på Rhodes är vackra och ligger på turkosa vatten. De mest kända stränderna i Rhodes är: Kalathos, Ladiko, Glystra, Pefkos Stegna Kreta vänligen inkludera stränderna Balos, Lasithi, Matala, eller Elafonisi. För stränder skulle du faktiskt har att besöka båda öarna.

Rhodos och Kreta är verkliga familjevänliga grekiska öarna, med flera all-inclusive hotell och familje hotell där du enkelt kan koppla av med dina barn. Båda öarna har många vattenaktiviteter och attraktioner för unga turister.

Dagsutflykter du kan göra på Kreta och Rhodos. Du kan utforska den pittoreska inlandet, med vackra byar och naturreservat, men också besöka en närliggande ö. Butterfly Valley Rhodes är helt enkelt förtrollande, samtidigt som besöker CretAquarium är en rolig och underhållande aktiviteter för hela familjen.

Nu är frågan blir återigen Kreta eller Rhodos?
Rhodos och Kreta båda har mycket att erbjuda. Egentligen bestämmer bara tidsaspekten ditt val. Oavsett om du är en soloartist resande, en äventyrare, eller en familj med små barn, är ibland lika, men också mycket varierande.
Om bara råd jag kan ge, besöka båda öarna, du kommer inte att ångra.

Grekland utflykter