Rodakino koppla på södra Kreta

Rodakino är en liten stad på södra kusten av Kreta mellan Plakias och Frangokastello. Båda platserna ligger ca 15 km från Rodakino. Rodakino översatt "persika" betyder. Många persikoträd Jag har inte sett, men även i området.

Webbplatsen består av tre delar, den övre staden (Ano Rodakino), desto lägre staden (Kato Rodakino) och husen bakom byn beach.The övre och nedre är både på huvudvägen Plakias - Hora Sfakion. Från Kato Rodakino lider en asfalterad väg till stranden (ca 2 km). Den huvudsakliga stranden i Rodakino är Koraka stranden.
Västerut längs stranden kan nås inom ett par hundra meter, Polirizos stranden. På stranden finns krogar, hotell och pensionat.

Koraka Stranden är cirka 500 meter lång och stranden Polirizos lite kortare. Solstolar och parasoller kan hyras nära krogar. Vissa gäster vissa hotell och restauranger för gratis. Den Koraka Stranden består huvudsakligen av fint grus. Stranden ändrar på den östra sidan av en klippig kust. Märkligt nog varnar en väg i mitten av stranden, besökare fallande sten. Den Poliziros stranden är mer sandig. Den här stranden är nu fler krogar och boende.

Även under högsäsong är det allt annat än upptagen i Rodakino. Howel invånare har alla typer av planer på att göra det hela mer turistiska, är "happy" inte mycket slut. Många stamgästerna är inte ledsen och krisen har tillfälligt hyllan alla planer. Invånarna i Rodakino ännu inte är infekterade med viruset turism är mycket vänliga, välkomnande och hjälpsamma.

Rodakino är slappna av och kyla i södra Kreta.

Rodakino är svårt att nå med kollektivtrafik. Det finns bara två bussar om dagen på vardagar och från Rethymno. Bussarna avgår kl 17:30 och 14:30 pm från Rethymno, efter en timme är du i Rodakino. Återresan är 06:45 och 15:45 pm. Avgångstiden är på morgonen så snart bussarna är avsedda främst för skolan. Bussar stannar i Kato Rodakino. (Info gånger i maj 2016). Med en hyrbil är naturligtvis alla lättare.

Grekland utflykter