Hålla matälskare Sifnos

Den grekiska ön Sifnos är känd för sina poeter och traditionella byar. Ön Sifnos är mycket populärt bland gastronomi entusiaster. Ön har stora kockar och läckra traditionella rätter! Låt oss titta på några av dessa favoriter och minnesvärda godsaker och rätter som du kan prova när du besöker ön!

Appolonia är huvudstad på ön och ligger i en pittoresk miljö, här kommer vi att börja vår kulinariska äventyr. De smala slingrande gator med vitkalkade hus ger den perfekta scenen i den traditionella kykladiska byn, där du kan njuta av de små tavernorna av de bästa lokala och traditionella rätter du kan önska!

Artemonas ligger bara några minuter av Appolonia och kännetecknas av den neoklassiska villor och panoramautsikt är verkligen den perfekta bakgrunden för din måltid. Artemonas är några av de mest kända restauranger och bagerier på Sifnos. En sak du bör definitivt prova under ditt besök i denna pittoreska stad: nybakade varma munkar eller loukoumades, som grekerna säger.

Om du är på ön Sifnos enheter ser fram emot flera andra lokala rätter och delikatesser såsom Kikärt bollar, Manouri ost mastélo ett lamm skålen tillagas i rött vin med kryddor, amygdalota sötsaker gjorda av mandelpulver, florsocker och rosenvatten.
Kanske du förbereder en av dessa lokala rätter och delikatesser efter semestern hemma en gång.

Grekland utflykter