Antissa traditionell bergsby på Lesbos

Antissa är en av de vackraste och mest intressanta traditionella bergsbyar i Lesvos. Byn Antissa är regionalt centrum för byarna Vatousa, Xidera, Gavatha, Liota, Rema, Zithra och Pterounda. Det finns en stor vackert torg med tre stora platanos (banan) träd, en idealisk plats att koppla av på en varm eftermiddag.

Det finns flera restauranger och kafenión på torget. Tyvärr finns det få platser som är synd, för om det är mycket varmt på ön är bra att koppla av på torget i Antissa. Bra restauranger som specialiserat sig på lokala kött, färsk fisk och grönsaker.

Om du sedan Antissa är ett bra ställe att ha helt förälskat på semester på ön Lesbos, köpa en bra och prisvärda bostäder. Det är stor och ljus nog att stanna hela året. Antissa Även om det inte ligger på stranden, kan du nå det ganska snabbt.

Under Antissa du anger ett hav av olivträd i en liten hamn med fiskebåtar och en lång strand med några träd som ger skugga. Gavathas är byggd på en halvö som skyddar stranden. Det finns en liten kyrka St Pantaleon på klipporna ovanför byn, vaktas av en rostig gammal tank med sin fat inför Turkiet.
De flesta turister som kommer hit är verkligen inga turister, de kommer hit i många år och har faktiskt blivit en del av byn. Många har köpt bostäder i området. Det är en mycket lugn plats med praktiskt taget inget nattliv. De flesta turister gå till Antissa, som är kosmopolitiska jämfört med Gavathas. Stranden vid Gavathas är ett bra ställe om du gillar sandstränder, en nackdel med en stark nordanvind, du riskerar drivande sand. Snorkling kan vara väl längs klipporna.

Du kan också köra genom dalen innan den når stranden Antissa Campo med bil eller skoter. Campo Antissa är full av olivträd, fruktträdgårdar, gårdar och trädgårdar och den dominerande färgen är grön. Campo Antissa har större vågor med en stark nordanvind, och om du inte är en god simmare, rekommenderar jag vistas på stranden. Även i sommar stranden är tom, en idealisk plats om du vill vara ränder solbränna.

Grekland utflykter