Svoronata en lugn semester i Kefalonia


På den sydvästra kusten av den grekiska ön Kefalonia ligger sydost om Argostoli huvudstad på ön, staden Livathos. Även Livathos har bara 4663 invånare är uppdelad i elva distrikt, däribland grannskapet Svoronata.

Även Svoronata ligger i omedelbar närhet av flygplatsen och är snabbt och lättillgängligt, kan du njuta av en lugn och avkopplande semester mitt i den vackra naturen i Svoronata. Berg, olivlundar och rika vild blomma fält präglar området.

Även Svoronata själv är inte direkt på kusten, de vackra stränderna i Ammes, Avithos och Ai inom gångavstånd. Staden och dess närmaste omgivning är inte typisk för regionen, mycket platt, vilket gör den perfekt för avkopplande promenader.

Svoronata är perfekt för en semester med barn, är det tyst men det är också centralt. Du kan låta barnen leka i fred och utforska omgivningarna under dagsutflykter. Särskilt lämplig för barn är stranden Avithos, eftersom det är mycket platt och mycket långsamt kör i havet.

Klimatet är typiskt för Grekland, angenämt, så en semester i Svoronata hela året värde. Högsäsong faller naturligt i våra sommarmånaderna.

Om du planerar att utforska ön, hittar du en mysig bas i Svoronata att utforska Kefalonia. Till exempel kan du besöka huvudstaden på ön Argostoli med buss, resan tar cirka 20 minuter och erbjuds dagligen.

Om du planerar att bo i en lägenhet eller stuga, kan du besöka dina matvaror på tre små livsmedelsbutiker. Dessutom finns det några krogar i centrala Svoronata. Lite mer nattliv i Lassi är Svoronata region snarare en ganska tyst by.

Grekland utflykter