Nikiana lugn resort Lefkás

Nikiana är en liten fiskeby med en pittoresk hamn, som är ett populärt övernattningsställe för privata båtar. Som turistort har Nikiana utvecklat, men det finns tillräckligt med boende. Nikiana ligger på ett avstånd av 9 kilometer från staden Lefkás och 7 kilometer från den populära byn Nidri. Nikiana grundades av invånarna i den bergiga byn Alexandros, som ligger i de omgivande gröna kullarna.

Nikiana plats är idealisk för att utforska ön eller hoppa ön hopping. På grund av den vackra omgivningen med den rika växten, olivträd och cypresser, är Nikiana särskilt populär bland turister som vill koppla av och avta stress. Familjer föredrar också Nikiana på grund av dess närhet till staden Lefkás. Du kan handla i staden, antingen med buss eller med hyrbil. Även om Nikiana är en lugn utväg, finns det några lokala barer och restauranger där du kan njuta av en drink eller en måltid om du inte vill åka till stan.

Det har varit en stor turisttillväxt i området, men stränderna är fortfarande intakta och därför finns det inga turistfaciliteter som solstolar. Vad är bättre än den naturliga nyansen av träden och klipporna i området? Ligga ner och njut av sand och stenstrand med kristallklart vatten. Om du gillar vattensporter finns dykcentret Lefkás här.

Den bergiga terrängen i området är idealisk för promenader eller terrängkörning. Byens läge erbjuder panoramautsikt över östkusten och fastlandet.

Om ordet semester betyder avkoppling, spektakulär utsikt, gröna landskap och sportaktiviteter, stanna sedan i Nikiana!

Grekland utflykter