Koutouloufari Kreta

Koutouloufari
Byn Koutouloufari (Kreta) ligger ovanför Hersonissos ca 10 minuters promenad från Hotel Royal Belvedere. Det är en by med mycket charm. Det finns många tavernor där du kan njuta av grekisk mat. Det är naturligtvis lite turistiskt, för det ligger nära Hersonissos. Det är dock fortfarande en vacker plats med små gator, där på kvällen är allt vackert tänt och där du kan koppla av dagen på ett avslappet sätt. Koutouloufari är betydligt mindre trångt än Hersonissos. Om du har ett hotell i byn eller i området borde du definitivt besöka Koutouloufari, på bara några minuter är du borta från liv och rörelse i Hersonissos. I Koutouloufari känner du fortfarande att du är i Grekland.

Byn Koutouloufari grundades i slutet av medeltiden. Som skydd mot piratattacker nådde människor sig inte direkt vid kusten, men inlandet vid foten av Mount Pirgias.

Koutouloufari är en by på ca 600 invånare. Koutouloufari med sina smala kullerstensgator och gamla kretensiska hus är särskilt populär bland turister som gillar att stanna i en lugn och vacker miljö under sin semester och därifrån för att utforska ön.
I Koutouloufari hittar du gamla stenhus med bågar, välvda dörröppningar och gårdar täckta med vinstockar, som ger druvor och skugga på sommaren.
Du kan gå på de belagda gatorna, eller ta vägen ner genom kullarna täckta med olivträd till Hersonissos.

Koutouloufari är den perfekta utgångspunkten för att utforska ön Kreta. Villa Ippocampi är ett litet exklusivt hotell, beläget mellan havet och bergen. Villa Ippocampi välkomnar vuxna gäster (18+) som behöver en solig flykt och letar efter privatliv och avkoppling.

Grekland utflykter